(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Slavnostní makové řezy
Potřebné ingredience
8 žloutků, 6 lžic vody, 4dcl cukr krystal, 4dcl hladké mouky, 4dcl celého máku, 1 prášek do pečiva, 0,5l mléka, 5 lžic gustinu / kukuřiční škrob/, 1 vanilkový cukr, 1 máslo, 1/2 hery, 5dkg moučkového cukru, sekané mandle, čokoláda / čokoládová rýže/
Postup přípravy
Těsto:
8 žloutků, 6 lžic vody, 4dcl cukr krystal, 4dcl hladké mouky, 4dcl celého máku, 1 prášek do pečiva, vše smícháme a na konec za mícháme sních z 8 bílků. Těsto rozdělíme na dva díly a pečeme na pečícím papíru, zároveň na dvou plechách při teplotě 180 stupnů /horkovzduchem/.
Náplň:
Uvařít 1/2l mléka, 5 lžic gustinu /kukuřiční škrob/, 1 vanilkový cukr - vše uvaříme jako puding, necháme vychladnout. Vyšleháme 1 máslo a 1/2 hery, 5 dkg moučkového cukru a polžících přidáváme vychladlou náplň.
Výroba:
Upečené placky spojíme hotovým krémem a potřeme i vrch. Pokuď neseženeme sekané mandle, koupíme celé jádra, které spaříme horkou vodou, sloupneme slupku. Mandle nasekáme a opražíme na másle a teplé obalíme v cukru. Koláč posypeme připravenými mandlemi a posypeme strouhanou čokoládou / nebo čokoládová rýže/. Necháme dobře vychladit, povychlazení krájíme na dortové kousky. Přejeme doubrou chuť.
8 žloutků, 6 lžic vody, 4dcl cukr krystal, 4dcl hladké mouky, 4dcl celého máku, 1 prášek do pečiva, vše smícháme a na konec za mícháme sních z 8 bílků. Těsto rozdělíme na dva díly a pečeme na pečícím papíru, zároveň na dvou plechách při teplotě 180 stupnů /horkovzduchem/.
Náplň:
Uvařít 1/2l mléka, 5 lžic gustinu /kukuřiční škrob/, 1 vanilkový cukr - vše uvaříme jako puding, necháme vychladnout. Vyšleháme 1 máslo a 1/2 hery, 5 dkg moučkového cukru a polžících přidáváme vychladlou náplň.
Výroba:
Upečené placky spojíme hotovým krémem a potřeme i vrch. Pokuď neseženeme sekané mandle, koupíme celé jádra, které spaříme horkou vodou, sloupneme slupku. Mandle nasekáme a opražíme na másle a teplé obalíme v cukru. Koláč posypeme připravenými mandlemi a posypeme strouhanou čokoládou / nebo čokoládová rýže/. Necháme dobře vychladit, povychlazení krájíme na dortové kousky. Přejeme doubrou chuť.
Nakrájíme úhledné kousky ,jako dortík , .-zákusky jsou z makového těsta nemají chybu oravdu delikatesa...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
4. 10. 2009, 21:01
368
(upraveno)
19. 10. 2009, 21:43
@Ilonáček
Díky